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Call for tenders' details 
  

Title: Study on the IP implications of the development of industrial 3D printing. 
Start date: 23/08/2017 
Time limit for receipt of tenders: 10/10/2017 
Contracting authority: European Commission, DG for Internal Market,
Industry,Entrepreneurshipand SMEs (GROW) 
Status: Closed 

Call for tenders question list 
  

# Submission
date

Publication
date

Question subject Question Answer

1 11/09/2017
12:12

12/09/2017
17:04

Third Country Eligibility Can Australia be included as a
partner on the tender? Have they
signed a public procurement
agreement?

12/09/2017
Australia is not part of the WTO
Agreement on Government
Procurement, nor any other special or
bilateral international agreement on
procurement, according to our
knowledge.

Therefore entities from Australia
cannot be included as a consortium
partner to this tender.
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# Submission
date

Publication
date

Question subject Question Answer

2 11/09/2017
12:08

12/09/2017
18:32

Public Workshop Is there an expected number of
attendees for the two public
workshops?

12/09/2017
There is no specific number of
attendees expected for the two public
workshops. Participation will be on a
voluntary basis, based on a list of
stakeholders to be invited to be
suggested by the contractor. Room
capacity at EC premises vary from 40
to 80 seats.

3 02/10/2017
11:42

02/10/2017
21:40

Second public workshop Will the secodn public workshop be
held within 6 weeks after the
Commission's acceptance of the
final study (as said in Section 1.3.4)
or 45 days after the release of the
Interim Report study (as said in
Section 1.3.6) ?

Thanks,
Best Regards

02/10/2017
The second workshop should take
place within 6 weeks after the
acceptance of the final study, as
indicated under 1.3.4. The objective is
to promote and disseminate the
findings of the study with
stakeholders. The indication in the
timetable (I +45 days) of section 1.3.6
is indeed not relevant.


